Jonas meckar grillspett

Vad gör man när temperaturen går över 30 sträcket, Anna kommer hem helt utmattad efter en dag på jobbet och skriker att hon är hungrig?

Jo! Som den gentleman jag är så har jag självkart ett par fräscha grillspett färdiga till älsklingen. Till det gjorde jag en egen tzatsiki och lite ugnsrostad färskpotatis.

Då Anna fortfarande inte lärt sig äta riktig mat så blev det kyckling på hennes spett.


Själv lyxade jag till det och gjorde mina på ryggbiff istället.


Marinad (funkar till både kött och fågel):
Olja
Soja
Tabasco (gärna den rökiga)
Råsocker
Svartpeppar
Vitlök
Kryddor efter behag

Rör ihop allt och marinera i ett par timmar.

Tzatsiki
En halv slanggurka
Grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Riv ner gurkan i en skål och salta en aning. Låt gurkan stå och rinna av sig i en timme eller två. Krama sedan ur det sista vattnet ur gurkan och blanda ner den i yoghurten. Pressa i vitlöken och krydda med en aning svartpeppar och en skvätt olivolja.

/Jonas

Kommentarer
Postat av: Anna H

Duktig och snäll du är =) Så när kommer du till Simrishamn och gör grillspett?? Jag äter riktig mat!!

2010-07-14 @ 16:41:40
Postat av: Linnea

Skönt, här har man käkat fiskgratäng sen i mars! Det börjar ju bli lite tjatigt.. ;-)

2010-07-14 @ 16:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0