Bautagoda burgare

Blev lite sugen på att grilla nåt idag så jag fixade ihop ett par saftiga hamburgare.

Tänk dig den här med en kall öl till.


Ingen fast föda till Anna så blev det kycklingburgare istället.


Burgare
Köttfärs
Salt
Peppar

Fyllning
Precis vad du vill ha

/Jonas

Fräsiga fajitas

Helgen till ära och för att fira att semestern har börjat så överraskade jag Anna med ett par fräsiga fajitas med en frisk hemmagjord salsa. Väldigt gott och inga större krusiduller att laga.

Lite svårt att få dom att se aptitliga ut på bild, men dom var jättegoda.


Fajitas
Kyckling
Rödlök
Paprika
Olja
Cayennepeppar
Paprika (kryddan alltså)
Chili
Salt
Peppar

Strimla kyckling, paprika och rödlök i lagoma bitar. Marinera i oljan och kryddorna i nån timme och stek sedan tills kycklingen är genomstekt. Värm tortiljas i mikron typ 30 sekunder så dom blir ljumna. Bre på ett tunt lager gräddfil på brödet, lägg på en klick kyckling och rulla ihop bröden. Gräddfilen funkar bra ihop med dom starka kryddorna och hjälper till att hålla ihop rullarna.

Salsa
Tomater
Färsk koriander
Pressad lime
Salt
Peppar
Socker

Finhacka tomaterna. Är tomaterna väldigt vattniga kan man ta bort kärnhuset och bara använda den yttre delen. Hacka i en näve färsk koriander och pressa i saften från en lime. Ha i lite salt och peppar och tillsätt lite socker för att balansera surheten från limen.

/Jonas

Jonas meckar grillspett

Vad gör man när temperaturen går över 30 sträcket, Anna kommer hem helt utmattad efter en dag på jobbet och skriker att hon är hungrig?

Jo! Som den gentleman jag är så har jag självkart ett par fräscha grillspett färdiga till älsklingen. Till det gjorde jag en egen tzatsiki och lite ugnsrostad färskpotatis.

Då Anna fortfarande inte lärt sig äta riktig mat så blev det kyckling på hennes spett.


Själv lyxade jag till det och gjorde mina på ryggbiff istället.


Marinad (funkar till både kött och fågel):
Olja
Soja
Tabasco (gärna den rökiga)
Råsocker
Svartpeppar
Vitlök
Kryddor efter behag

Rör ihop allt och marinera i ett par timmar.

Tzatsiki
En halv slanggurka
Grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Riv ner gurkan i en skål och salta en aning. Låt gurkan stå och rinna av sig i en timme eller två. Krama sedan ur det sista vattnet ur gurkan och blanda ner den i yoghurten. Pressa i vitlöken och krydda med en aning svartpeppar och en skvätt olivolja.

/Jonas

RSS 2.0