Fullt i fönstren hemma....

Har fått plocka in chili och paprikaplantorna nu för att det ska mogna så nu är det fullt i fönstren här hemma. Även örtkryddorna fick komma in i värmen så nu doftar det i hela köket.

Chilin snart helt mogen


Paprikan på gång


Basilikan stortrivs

Fylld kycklingfilé

Min sambo lagade mat nu i helgen och det var så gott, han marinerade kycklingfile i chili, vitlök, balsamvinäger och lite annat smått och gott samt fyllde dem med skivad mozzarella och färsk hackad basilika... serverades ihop med hasselbackspotatis och rödvinssås... mums!


Potatissallad

Måste slå ett slag för denna ljuvligt goda och enkla potatissallad. Mycket god till fisk eller lättare grillat.

Potatissallad:

potatis
rödlök
ruccola
fetaost i bit
citron
olivolja
salt, svartpeppar
ev persilja

Koka potatisen och låt svalna såpass att den går att ta i, dela i bitar och lägg i en bunke ihop med lite olivolja, citronsaft, salt, svartpeppar, (persilja). Låt stå och "marinera" en stund. Tillsätt fint strimlad rödlök, ruccila, smulad fetaost, lite mer citronsaft och ev lite mer peppar. Vänd runt och servera , gärna medan potatisen fortfarande är lite ljummen.





Gillad fisk är gott till, här helgrillad makrill fylld med rosmarin


Provade även att grilla färsk tonfisk, riktigt gott speciellt med lite extra citron till. Tror jag skulle ha marinerat den lite mer men om man aldig provar kan man inte lära sig...

Skördetider

Kan inte påstå att jag är speciellt duktig på att uppdatera eller hålla liv i denna stackars blogg, känns som hundbloggen går i första hand just nu. Jag har iallafall hunnit skördat lite hemma av mitt egenplanterade. Inga mängder men dock lite potatis, några gula paprikor, lite sockerärtor/märgärtor med betoning på lite, tomater, sallad och kryddor.

Lite av skörden:


Härligt att kunna göra sallad och en potatistortilla av egenodlade grönsaker


Eftersom det inte har blivit mycket av det jag själv sådde som har klarat sig så blev det en tur till bondens makrknad. Alltid lika härligt med närproducerat där man kan tala med oddlarna själva och fråga om produkterna. Massor med riktigt mogna fina grönsaker, olja, vinäger och sylt kom vi hem med.





RSS 2.0