Snö, snö, snö...i mängder

Jag sitter fortfarande och drömmer om vårens första tecken, jag vet att det dröjer ännu men usch vad jag känner mig otålig! Vi har fått ännu mer snö så nu är trädgrenarna tunga men samtidigt väldigt vackra av all snö som täcker dom. Om vi nu ska ha snö så hoppas jag att de fryser till och ligger kvar, annars blir det ett himla blask att ta sig fram i.








Dessa bönor...

Jag tycker det är så svårt att få ihop nåt gott med bönor, det blir ofta så enformigt speciellt om man ska laga en gryta. Testade att ha i kikärtor sist och det vart faktiskt ganska gott tyckte jag.

Bön och kikärtsgryta:

1 vitlöksklyfta
½ chilifrukt
2 morötter
1 röd paprika
ca 2 krm curry
1 burk krossade tomater
ca 2 dl kidneybönor
ca 2 dl kikärtor
ca 3 dl borlottibönor
lite balsamvinäger
rosmarin, salt, svartpeppar

Fräs finhackad vitlök och chili i lite olivolja. Tillsätt hackad parika, tärnad morot och curry, låt fräsa ca 5 min. Blanda i krossade tomater, bönor/kikärtor samt balsamvinäger och kryddor, låt sjuda ca 5 minuter eller tills morötterna är lagom mjuka. Severa gärna ett gott lantbröd till.

Det kanske inte ser så gott ut men jag gillade det och även sambon åt med god aptit.

mmm....paj....

Tyckte jag var värd något smaskigt igår så det blev en smulpaj med björnbär och hallon...inte det mest nyttiga kanske men mums va gott!!!!



Serverades såklart med massa vaniljsås till....

Helgen förbi i ett nafs...

Ja det går fort ibland när det är helg....har haft sån tur med vädret, det har varit strålande sol och blå himmel så då kan man stå ut med snön för stunden. Såg att det börjat gro lite i mina fröplanteringar av chili och paprika så nu hoppas jag bara att det fortsäter och att allt överlever.

Vi lyxade till det med inhandlad sushi, något jag inte ger mig på att laga själv...nån måtta får det vara...



Vinter och snö....





Ja inte känns det som om vädret lyssnar på mina vårkänslor iallafall, snön ligger kvar och halt som attan är det ute på gångvägarna. Tur att solen behagar titta fram imellanåt iallafall, det gör en ju på lite bättre humör för visst gnistrar det vacker i snön då. Men jag vill ha vår, och spirande buskar och vårlök i blom...vet att det dröjer länge än, men just nu är jag otålig och trött på vinterns kyla och mörka gråa tid....

Vill ha vår NU!!!!....drömmer mig bort.....

Åh vad jag börjar längta till våren, har precis satt mina första frön av chili och paprika på groning, samtidigt som snön öser ner.... jag börjar verkligen sakna den gröna sköna våren nu. Sitter och funderar över vad jag ska prioritera att ha, lite tomater blir det ju såklart och kanske sallad men det är svårt när jag bara har balkong. Dock nyttjar jag ju även stället utanför vårat förråd då det är "vårat" och ligger precis nedanför trappen så det blir nästan som en liten uteplats eftersom jag har lite rabatter och så runt. Skulle vara roligt att försöka få det att bli riktigt fint, som en liten blommande oas av blommor/grönsaker men vi får se vad det blir av det.

Så här såg det ut vid vårat förråd i slutet av maj/början av juni förra året (bilden tagen från vår balkong) Visst borde det väl gå att få det till en riktigt mysig plats att sitta på med lite mer blommor/extra grönska?


Rabatten till höger om förrådsdörren ut mot gångvägen


Vår ena katt Anton tror jag också längtar till våren, han brukar mysa i rabatten då...


Även Smulan, våran lilla fegis till honkatt vågade sig ut lite förra våren när jag satt där nere så förhoppningsvis kommer hon ut igen lite även i år när våren kommer


Får se om det går att sitta där nere med båda hundarna nu i vår/sommar, förra året hade jag ju bara Tim och han trivdes att ligga där och mysa. Är ju lite bökigt eftersom det inte är inhägnat; Tim stannar nog kvar även utan koppel på sig i år men mitt nytillskott, busfröet Ina litar jag inte på helt så där blir det nog att fästa henne i en lina....får väl se om vi får plats att sitta där både jag och vovvarna utan att trassla in oss totalt i varandra. 

Bild på Tim från förra året


Ja, det har både sina fördelar med att bo en trappa upp, jag saknar att ha en riktig uteplats men min balkong är väldigt bekväm efterom jag alltid kan ha öppet dit oavsett väder nästan och hundarna trivs med att ligga där ute utan att jag behöver ha koll på vad dom hittar på samt att det inte är så mycket jobb med att få den skapligt trevlig med lite blommor och så. Visst, drömmen vore väl ett hus på landet med stor trädgård och ett växthus men var sak har sin tid.

Underbara semla!!! och lite annat....

Häromdagen kom min snälla far över med fika till oss, årets första semla...mmm, alltid lika gott!


Annars har det inte hänt så mycket...i fredags blev det lite mys med räkor och vitt vin...enklast möjliga men väldigt gott :)


Har förresten kommit in i en riktig skaldjursperiod just nu, det är ju så gott att laga mat på....

kräftpasta med chili, vitlök, citron, prästost, avocado och babysallad


Sallad med jätteräkor, mango, avocado, tomat, gurka och mangobalsamico

RSS 2.0