Mera svamp :)

Jag som nästan aldrig hittar svamp var i en ny skog idag då jag följde med sambon när han skulle fiska, hittade ca 2 L kantareller och 4 L trattisar och det verkar vara en hel del mer trattisar på gång i skogen där. Hoppas jag kan åka dit igen vid tillfälle och undersöka skogen lite mer, svamp är ju bara så gott. Kvällsmaten här hemma blev pasta med smöfrästa kantareller, vitlök, lite chiliolja, peppar, salt, persilja samt lite parmesan...superlätt men väldigt gott enligt mig.

Så här glad kan man bli år lite svamp....



Balkonglivet går mot sitt slut...

Fy vad det är kalt nu, har insett att tomaterna nog gjort sitt nu och chili och paprikaplantorna har fått flytta inomhus nu. Fär väl se om allt klarar av att eftermogna inomhus eller hur det går. Tycker sensommaren försvann alldeles för fort och hösten kom springandes (som vanligt varje år...). Saknar att sitta i solvärmen på balkongen och mysa...kanske skulle trotsa kylan och sitta där endå, med tjock tröja och filt...

Undrar om paprikorna hinner bli röda?


Har skördat mangold för ett tag sedan, blev en god paj med fyllning av vitlöksfräst mangold, rökt kalkon, purjolök, tomat och äggstanning smaksatt med fetaost. Gillar nästan mangold bättre än spenat, tycker det är en fräschare smak på något sätt.




Gästinlägg!

Hej alla glada.

Har tänkt länge på att jag skulle göra ett gästinlägg här hos min bästa Anna och visa att jag minsann gör lite mat och sådant! Måste börja med att skryta att jag gjort egen äppemos och plommonmos. Äpplen och plommon plockade jag i en trädgård hemma hos en kollega. Riktigt gott blev det. Använder det i min gröt på morgonen.


Detta är vad jag åt idag:

Jag åt tortillabröd med diverse grönsaker. Jag stekte upp qourn och squash tillsammans med tacokrydda och lite vatten.


Till detta hade jag hackad lök, tomat, paprika och sallad. Sedan strödde jag över ost och som tillbehör till detta Pineapple Salsa. Som vanligt hade jag handlat fel, för det jag egentligen skulle haft till var den tropiska salsan. Men det får bli nästa gång.

Nu i eftermiddag ska det självklart bli efterrätt också. Äppelpaj med vaniljsås. Även äpplena i pajen är plockade i kollegans trädgård.

Det kommer kanske fler inlägg från mig längre fram :) På återseende, Anna H


RSS 2.0