Gårdagens schlagermiddag :)

Efter att ha pluggat och stressat några dagar behövdes en lugn kväll så jag bjöd in Anna på middag framför tv:n medan vi slötittade på schlagern. Det blev trerätters där jag ordnade frästa räkor til förrätt och fisk till huvudrätt. Anna stod för efterätten som bestod av fruktsallad. 

 Frästa räkor med mangoyoghurt dipp (2 stora port)
Stora råa räkor till två spett (vi tog10 var)
½ röd chili
½-1 tsk koriander (gärna färsk, ta då lite mer)
1 msk olja
1msk flytande honung
1 lime
1 vitlöksklyfta
1dl matyoghurt
2tsk färsk mynta
1 väl mogen mango

Marinad: Finhacka chili, koriander, drygt halva vitlöken och lägg i en skål tillsammans med räkorna. Riv i  limeskal +saft från  ½ lime, tillsätt honung och olja samt ev lite flingsalt. Låt marinera i kyl, gärna 1 timme eller mer. Skala och dela mangon, mosa med stavmixer. Blanda i matyoghurt, knappt ½ finhackad vitlök, saft från ½ lime samt hackad mynta. Ställ i kyl en stund. Hit går utmärkt att förbereda långt innan gästerna anländer. Trä räkorna på spett och stek på stark värme (går även utmärkt att grilla). Servera med mangoyoghurt dippen och gärna lite ruccola.
image15

Ungsstekt pangasius med primörer och apelsindressing (2 port)
2 pangasiusfileer (även gott med ex sej)
Blandade primörer i valfri mängd, jag valde sparris, rädisor, morötter, sugersnaps, salladslök och zucchini
Olivolja, svartpeppar, flingsalt
Persilja
1 citron
½-1 apelsin 
dijonsenap
hackad gräslök

Apelsindressing: Blanda skal och saft från ½-1 apelsin med 2 msk olivolja, 1 tsk pressad citronsaft, 1tsk dijonsenap och 2 msk gräslök.

Lät fiskfiléerna marinera i lite olivolja, rivet citronskal+ saft, samt lite svartpeppar. Lägg på lite hackad persilja och rulla ihop. Skala morötterna, ansa sparris, dela zucchinin i delar, halvera salladslök och rädisor. Lägg primörerna runt fisken i grupper i en ungsfast form, ringla över olivolja, salt och lite svartpeppar. stek mitt i ugn ca 20 min i 200 grader. Servera med apelsindressingen.

På väg in i ugnen
image16

Dressingen serverrades i separat skål först...
image17

Simsalabim! Apelsindressingen höjer fisksmaken rejält....
image18

Annas fruksallad bestod av Mango, Kiwi,äpple, apelsin, galiamelon, banan samt några frysta jordgubbar. Serverades med vaniljkesella som bryter av den söta frukten på ett bra sätt.
image19

Kommentarer
Postat av: Anna

Den maten var verkligen underbart god. Du är en hejare på mat, kompis :) Rekommenderar alla som läser det här att göra mangoyoghurten. den passar utmärkt även till fisk.

2008-05-26 @ 17:25:01
Postat av: Stina

Det där såg verkligen smarrigt ut! Ska nog prova att göra fiskrätten nån dag... :)

2008-05-26 @ 20:46:17
URL: http://anacoonda.blogg.se
Postat av: Anonym

I morgon blir det till att prova denna fiskrätt. Ser verkligen gott ut!
Tack för att du ser till att min dotter får mat!

2008-05-26 @ 21:58:58
Postat av: skånetösen malte o snokens matte

gud så fräscht o gott det såg ut! kan man hyra dig/er?

2008-05-27 @ 11:28:39
Postat av: Inger Magnusson

Supergott blev det! La till lite potatis så mannen i huset blev nöjd.

2008-05-27 @ 20:23:19
Postat av: Anna (blogginehavare)

Kul att du provat receptet och tyckte det blev gott :)

2008-05-27 @ 21:09:59
Postat av: skånetösen med potatismake

varför måste männen alltid ha potatis? min man tycker vi inte har ätit om inte middan innehåller sås o potatis...suck..

2008-05-28 @ 11:30:50
Postat av: skånetösen

pölsa? krya på dig nu!

2008-05-30 @ 10:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0