Böngryta
Böngryta (ca 4 port)
ca 5 dl kokta bönor (idag blev det kidney och black eyed)
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 -3morötter
1 röd paprika
½ zucchini
4-5 tomater
1 msk soja
ev i grönsaksbuljongtärning
1 dl färsk slätbladig persilja
½ röd chilipeppar el sambal oelek
1 msk gurkmeja
1 tsk curry
ev färsk rosmarin efter smak
vatten
Fräs försiktigt hackad rödlök, tillsätt vitlök, chilipeppar (alt sambal) gurkmeja och curry och låt fräsa någon minut.
Tillsätt morötter, paprika, zucchini i bitar och stek försiktigt ca 5 minuter. Hacka och tillsätt tomaterna, rosmarin, halva mängden slätbladig persilja, bönorna, soja samt ev buljongtärning. Slå på ca 3 dl vatten. Låt sjuda ca 20 minuter. Ha i resterande persilja samt ev salt och svartpeppar. Gott att severa med Quinoa till samt sallad (jag gjorde sallad på ruccola, morot, rädisa med lite olivolja och solroskärnor).
jäklar så gott o hälsosamt det ser ut...själv gjorde jag egna fetaostburgare i pitabröd med hommus till, gott men det där såg nyttigare ut...
Åh, så gott allt ser ut! Och nyttigt också! Precis vad jag behöver, inspiration!! Om du inte misstycker så kommer jag titta in och tjuvkika och hämta inspiratinon tämligen ofta på dina goda recept. Ska ha tjejmiddag nästa helg, så då återkommer jag definitivt:)
Va bra att du lär upp syster! Men jag måste säga att de gånger jag hälsar på henne brukar maten vara ganska bra. Hon är ju en hejare på sushi till exempel!
nä nu blir ja orolig...nu får ni äta nåt annat än böngryta även om det är fullt av vitaminer i den som man säkert behöver när man pluggar...