Persiljerotssoppa....

Fick persiljerötter i senaste grönsakslådan så jag provade att laga till en soppa, jag tyckte det blev en god och mild smak.

Persiljerotssoppa:

ca 500g persiljerötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½-1dl vitt vin
ca ½L  grönsaksbuljong
1-2 dl grädde
färsk timjan, salt, svartpeppar

Skala och tärna persiljerötterna, finhacka lök och vitlök, fräs alltsammans i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt vin + buljong och låt sjuda under lock tills persiljerötterna är mjuka (ca 10-15 min). Mixa soppan slät och tillsätt grädde och kryddor, låt koka upp.Har även gjort en liknande soppa på jordärtskockor men då skippade jag den gula löken och tillsatte lite riven västerbotten och smörfrästa kantareller mot slutet.

Glömde gratta min gulliga Anna H ju :(

Jag glömde helt bortt att gratulera min goa vän Anna H när hon fyllde nu sist trots att jag tänkte på det dagarna innan hon fyllde... typiskt klantiga mig  så det här blogginlägget tillägnas dig om du nu läser. Stort Grattis i efterskottt gumman!!!

Om du inte vore så långt bort skulle jag skickat dig en bukett.....
Bortglömd blogg...

Jag kan ju inte påstå att jag vårdat den här bloggen speciellt väl, insprationen har inte riktigt infunnit sig nu under vintern med all snö, trista råvaror och avsaknad av ork..... Tänkte dock göra ett fräst och se om jag orkar hålla igång den litegrann.

Igår testade vi en ny leverantör av ekologiska grönsaker, blev en leverans från Årstiderna där vi tog en "stor baslåda". Det vi fick var väldigt fräscht och en mycket större mängd än hos ekolådan, nu kan man ju inte riktigt jämföra det eftersom vi fick en hel del basvaror som ex potatis, morötter mm och mängden beror ju lite typen av vara som skickas med. Roligt med lite ny inspiration iallafall, fick bla endive vilket jag aldrig ätit förut.

En låda kommer lastad...


...med vadå....jo följande...

RSS 2.0