Älskade tulpaner!

Tulpaner är nog något av det vackraste jag vet, det ger en sån härlig föraning av våren medan snön och kylan ännu hägrar utanför dörren. Har två härliga tulpanbuketter här hemma för tillfället, ljuvligt!

Fick denna fina bukett av min far idag :)


Igår fick jag gula tulpaner av sambon

Laga mat utan vatten???

Jag hade planerat att äta pasta med lax, när jag väl skulle börja efter att ha tinat fisken så märkte jag att vi inte har något vatten, svårt att koka pasta då :( Tydligen är det någon läcka i vårat område någon stans så vattnet är avstängt....hur länge till det kommer vara det vet jag inte...suck... Vi har inte så mycket hemma som man kan äta utan att koka först så frågan är, vad kan man äta som inte behövar något vatten i tillagningen? speciellt när det börjar bli eko i kyl och frys....jag har idetorka och är hungrig!

Nåja, slutgnällt för stunden...../Anna

Saffransrisotto

Efter julen så brukar jag ofta bli sittandes med en del oanvända ingredienser, ex köper jag oftast för mycket saffran... Nu har jag iallafall upptäckt att saffransrisotto var en riktig hit! Man utgår från ett vanligt grundrecept på risotto men  har i saffran samtidigt som vinet, jag valde att ha i bitar av sparris och salladslök mot slutet och när risotton var färdig rörde jag i parmesanost, en klick smör och kräftstjärtar. Låt vila någon minut innan servering så kräftstjärtarna blir varma. Jag serverade risotton med en avocadosallad till.






Nytt år

Ja, inte kan jag skryta med att jag uppdaterar denna stackars blogg speciellt ofta...nu är det iallafall nytt år, hoppas på många kulinariska upplevelser och annat skoj :)

Nyårsplock...




Middag...

RSS 2.0