Bönor..

är något som jag är väldogt dålig på att laga...har helt enkelt ingen fantasi med vad jag ska göra med dom.... Jag tycker det är gott men svårt att få till nåt bra. Om någon har nåt gott recept som innehålelr bönor mottagen det tacksamt.
Idag blev det iallafall lite bönor i en tomatröra med rödlök, vitlök, vin och rosmarin i till kvällsmat. Toppade med lite smulad fetaost...väldigt enkelt och förvånansvärt gott enligt mig.


Årets första svamp

Jag är ju total novis på svamp så tidigare har jag enbart plockat kantareller men idag vågade jag mig på ett par karl johan iallafall. Kunde säkert plockat en del mer men jag var så feg att det skulle vara Gallsopp så jag tog enbart de som jag var helt övertygade om var karl johan. Jag hoppas att jag framöver vågar mig på lite fler svampar men hittils är jag allt en fegis. Nåja, jag fick iallafall goda svampsmörgåsar till kvällsmat...mums!

Dagens lilla skörd


Mumsiga kvällsmackor


Mera tomater...

va tvungen och plocka in en del tomater idag, även de som inte var klara då ett par av mina tomatplantor verkar angripna av något och jag vågar inte låta tomaterna vara kvar. Det blev iallafall en liten "skörd".


Fy vad det är mörkt och kallt på kvällarna....

Brrr vad jag tycker att mörkret kommer alldeles för fort, vill fortfarande ha ljumma sommarkvällar. Har redan börjat använda fårskinnstofflorna på kvällarna och tagit fram extra plädar...inte klokt egentligen när man befinner sig i augusti men är man frusen av sig så är man. Idag fick jag ikeakatalogen (och mio katalogen) så jag passade på att lägga mig i soffan och bläddra i den och skämma bort mig med en bit misslyckad kladdkaka som blev alldeles kruttorr (smaken var dock ok) och en stor kopp varm choklad med grädde... mmm....



Fanns fler än jag som njöt i soffan här hemma





kronärtskocka

Jag åt färsk kokt kronärtskocka för första gången någonsin tidigare i år och insåg att jag var förälskad...sååå gott.... Gärna kokt i halvor i lite chili, vitlök och vitt vin eller hela kokt med citronsmör och flingsalt... Visst, det är ju rätt bökigt och inte mycket till mat men ändå härligt att få sitta och äta med fingrarna och njuta av pillandet på nåt sätt...kanske är jag knasig men jag gillar mat som tar tid att äta så man hinner varva ner lite och inte bara kan kasta i sig allt i ett nafs.


Besök på Bondens marknad

Idag var det dags för Bondens marknad vilket är under ett antal lördagar i Linköping nu framöver, jättemysigt tycker jag att gå och botanisera bland närodlade grönsaker, blommor mm. Köpte en del grönsaker så nu blir det ungsrostade grönsaker med kyckling till middag.

Vackra färger på alla grönsaker som inhandlades








Blomster inhandlades också...





Vill ha sol!

Så jag kan sitta ute på balkongen och mysa....

Tomaterna börjar mogna så smått

och dom smakar ljuvligt, mums!

Busktomat


Körsbärstomat på balkongen




Tomatplantorna nere vid förrådet

Egenodlad tobaksplanta

Är faktiskt lite stolt över att jag, växternas skräck klarat av att från frö driva upp ett par tobaksplantor som nu har blommat under en längre tid, tycker blommorna är vackra men dom ser lite skrangliga ut. På fröpåsen stod det att det var blomstertobak och jag har alltid trott att det är små nätta plantor...mina är gigantiska...undra vad det var för mirakelfrön.





Gott och snabbt!

Idag fick det bli nåt snabblagat så det blev att koka pasta och under tiden fräsa vitlök, chili, limskal i olja, tillsätta räkor, persilja och limejuice. Lite parmesan, svartpeppar och några stänk avocadoolja vid servering. Enklare blir det knappast men ack så gott enligt mig.


Kanske dags att ta tag i bloggandet igen?

Det har varit så mycket runt i kring med förkylning, semester och annat så jag har inte tagit tag i bloggandet alls. Det har blivit mycket enkel mat ett tag, grillat, fisk med olika sallader och så. Just nu är jag inne i nån konstig period av saltbehov, är jättesugen på salta och feta saker som ex chips, ostkex mm, Bara onyttiga saker med andra ord....får ta tag och vända den trenden nu annars kommer jag väl rulla fram...

Lite bilder på en del av det vi ätit i sommar, önskas recert så säg till.

Enklast möjliga....Varmrökt lax med sallad och vitlöksbröd


 Parmesan och basilikafylld kycklingfile med ungsrostade grönsaker


Vad vore livet utan godsaker.....rabarberpaj



RSS 2.0